Voor bijzondere architectuur

Met koper zijn de meest bijzondere vormen van architectuur mogelijk. Van rond tot hoekig. Het natuurlijke oxidatieproces zorgt ervoor dat koper vrijwel onverwoestbaar is.

Koper en zijn natuurlijke eigenschappen

Koper is een bijzonder materiaal. De groene patineerlaag maakt het materiaal erg duurzaam. Een gevel, toren of dak van koper gaat wel zestig tot zeventig jaar mee. De natuurlijk eigenschappen van koper zorgen ervoor dat het materiaal kan krimpen en uitzetten. Bij het aanbrengen van koperen dak- en gevelbekleding houden we hiermee rekening. We gebruiken voor het aanbrengen van koperen dakbedekking of gevelbekleding de roeftechniek en de felstechniek.

Koper als basis voor daken en gevels

Koperen dak- en gevelbekleding is onderhoudsvrij en gaat zeer lang mee. Niet voor niets hebben veel oude monumentale en wereldberoemde gebouwen een koperen dak. Maar ook bij moderne gebouwen zie je steeds vaker koper als basismateriaal. Bekijk voorbeelden van koperen daken en gevels en laat je verrassen door de bijzondere architectonische eigenschappen. Meer weten over de onverwoestbare kwaliteiten van koper? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

De voordelen van koper:

  • Bijzonder te vormen
  • Duurzaam
  • Natuurlijk materiaal
  • Onderhoudsvrij
  • Onverwoestbaar